Algemene voorwaarden
INHOUDSOPGAVE
ARTIKEL 1. Identiteit van de verkoper
ARTIKEL 2. Toepasselijkheid
ARTIKEL 3. Aanbod en bestelling
ARTIKEL 4. Prijs
ARTIKEL 5. Betaling
ARTIKEL 6. Levering en uitvoering
ARTIKEL 7. Conformiteit en garantie
ARTIKEL 8. Duur
ARTIKEL 9. Overmacht
ARTIKEL 10. Intellectuele eigendom
ARTIKEL 11. Herroepingsrecht voor consumenten
ARTIKEL 12. Klachtenregeling en geschillen
ARTIKEL 13. Overige
ARTIKEL 1. Identiteit van de verkoper
Wij zijn:
Stadium Stories BV
Maaldreef 31
9320 Nieuwerkerken
België
E-mailadres: info@stadium-stories.com
Website: https://stadium-stories.com
Ondernemingsnummer: BE1008.218.196
ARTIKEL 2. Toepasselijkheid
1. Onze algemene voorwaarden zijn van toepassing op elk aanbod van ons als verkoper aan jou als klant en op elke bestelling via de url (https://stadium-stories.com) (hierna de “website”). Deze algemene voorwaarden zijn ook van toepassing op elk gebruik door jou van onze website.
2. Wij leveren enkel in Europa. Als je een leveringsadres in een ander land opgeeft, kunnen we jouw bestelling weigeren.
3. Om een bestelling te kunnen plaatsen, moet je minstens 18 jaar oud zijn. Als je geen 18 jaar bent, vragen we jou om de bestelling door je ouders of wettelijke voogd te laten plaatsen. Als we merken dat een bestelling geplaatst is door een minderjarige, kunnen we deze bestelling weigeren.
4. Bij iedere bestelling bezorgen we jou samen met de bestellingsbevestiging of ten laatste bij de levering een kopie van deze algemene voorwaarden in een formaat dat je kan opslaan of afdrukken. De bestelling is pas definitief wanneer jedeze algemene voorwaarden aanvaardt.
ARTIKEL 3. Aanbod en bestelling
1. Als een aanbod slechts een beperkte geldigheidsduur heeft of onderworpen is aan bepaalde voorwaarden, vermelden we dit uitdrukkelijk. Het aanbod geldt zolang de voorraad strekt en kan te allen tijde worden gewijzigd.
2. We beschrijven altijd zo volledig en nauwkeurig mogelijk wat we verkopen en hoe het bestelproces zal verlopen. De beschrijving is in elk geval voldoende gedetailleerd om jou een goede beoordeling te laten maken van het product of de dienst. De voorwerpen afgebeeld op de website en op onze sociale mediakanalen zijn een waarheidsgetrouwe weergave van de aangeboden goederen. Houd er echter rekening mee dat kleuren en afbeeldingen kunnen variëren afhankelijk van het beeldscherm. Eventuele accessoires die worden getoond, zijn niet inbegrepen in de standaardlevering, tenzij uitdrukkelijk vermeld.
3. Jouw bestelling is compleet en de overeenkomst tussen ons is definitief zodra we jouw bestelling bevestigen via e-mail of via een bericht en zodra we jouw betaling hebben ontvangen. Bestellingen zonder volledige betaling worden niet geleverd.
4. Om een product of dienst aan te kopen, vermeld je in jouw bestelling wat het gewenste product of dienst is, en verstrekje jouw contact- en facturatiegegevens. Je dient vervolgens de algemene voorwaarden te aanvaarden en de betaling van het verschuldigde bedrag uit te voeren. Als je deze stappen hebt doorlopen, is jouw aankoop definitief.
5. Wij behouden ons het recht voor om bestellingen te weigeren of te herroepen in volgende gevallen: a) bij overmacht of imprevisie, b) bij uitputting van de voorraad of het niet langer beschikbaar zijn van een artikel, c) bij vaststelling van een foutief aanbod, d) bij een leveringsadres buiten België en Nederland.
ARTIKEL 4. Prijs
1. Tijdens de periode die we in ons aanbod vermelden, wijzigen onze prijzen niet, behoudens prijswijzigingen als gevolg van veranderingen in BTW-tarieven.
2. Onze prijzen vermelden eventuele belastingen, BTW, taksen of andere kosten. We kunnen wel beslissen om bovenop de aankoopprijs ook de verzendkosten aan te rekenen. In dat geval melden we dit altijd voordat je jouw aankoop definitief plaatst.
ARTIKEL 5. Betaling
1. Wij aanvaarden enkel betaling via de online module van Mollie.
2. Om een veilige online betaling en de veiligheid van uw persoonsgegevens te waarborgen, worden de transactiegegevens versleuteld met SSL-technologie over internet verstuurd. Om met SSL te betalen heb je geen speciale software nodig. Je herkent een veilige SSL-verbinding aan het "slotje" in de onderste statusbalk van jouw browser.
ARTIKEL 6. Levering en uitvoering
1. Alle goederen en diensten worden geleverd op het adres dat je vermeldt bij jouw bestelling. Opsturen en leveren gebeurt via Bpost naar een Bpost-punt in de buurt van de koper.
2. De verzendkosten bedragen standaard 4,99 euro, ongeacht het gewicht of de waarde van de zending.
3. Wij behouden ons het recht om voor elke bestelling de meest geschikte leveringsmethode te kiezen. Wij kunnen er dus voor kiezen om een bestelling aangetekend te verzenden op basis van de kenmerken van de bestelling, zoals wanneer het bedrag van de bestelling gelijk is aan of hoger is dan 100 euro of andere (objectieve) criteria die laten vermoeden dat er zich problemen kunnen of zullen voordoen bij de levering (eerdere problemen met de koper, gedeelde brievenbussen, enz.). Deze kosten zullen worden doorgerekend aan de klant, maar steeds op voorhand worden meegedeeld.
4. Wij doen er alles aan om jouw bestelling zo snel mogelijk bij jou te leveren. Er geldt een gemiddelde leveringstermijn van 7 dagen. Deze termijnen of eventuele andere meegedeelde leveringstermijnen zijn louter indicatief. Ze kunnen geen aanleiding geven tot een schadevergoeding of annulering. Zo kan de levering in drukke periodes langer duren. We zullen de geaccepteerde bestelling in ieder geval binnen de 30 dagen uitvoeren, tenzij een langere termijn is overeengekomen.
5. Als we de goederen niet kunnen leveren binnen de afgesproken termijn, brengen we jou hiervan op de hoogte. We spreken dan een nieuwe leveringstermijn af. Als we de tweede leveringstermijn niet halen, mag je als consument de overeenkomst ontbinden. Wij betalen dan de reeds betaalde bedragen terug binnen de 30 dagen.
6. Plaats je een bestelling als particulier, dan gebeurt het transport van de bestelde goederen op ons risico. Het risico op de goederen gaat over op moment van levering van de goederen. Als je ons als particulier goederen terugzendt binnen de 14 dagen na aankoop, omdat je ze liever niet wil houden, ben jij verantwoordelijk voor het transport en ligt het risico (bv. risico op verlies, schade, enz…) bij jou.
Plaats je een bestelling als onderneming, dan gebeurt het transport van de bestelde goederen geheel op jouw risico. Beschadiging en verlies tijdens het transport is dan voor jouw rekening.
7. Indien de door ons geleverde goederen tijdens het transport werden beschadigd (als je consument bent), niet overeenstemmen met de artikelen die op het leveringsbewijs vermeld staan of niet overeenkomen met de artikelen die jehad besteld, moet je dit zo snel mogelijk en zeker binnen de 3 dagen melden en de artikelen naar ons terugsturen binnen de 14 kalenderdagen na ontvangst. Je moet hiervoor het bijgeleverde “retourformulier” gebruiken. Heb je bij het invullen van dit retourformulier vragen, dan kan je contact opnemen met één van onze medewerkers op het e-mailadres: info@stadium-stories.com.
8. We kunnen niet verantwoordelijk worden gesteld voor enige gevolgschade wegens laattijdige levering of niet-levering door de transporteur die de onderneming heeft aangesteld. Onze aansprakelijkheid blijft in dergelijke gevallen beperkt tot de waarde van de artikelen waarvan wordt aangetoond dat ze niet door de klant werden ontvangen.
.
ARTIKEL 7. Conformiteit en garantie
1. Wij garanderen dat onze goederen conform zijn aan jouw bestelling en voldoen aan de normale verwachtingen die jeervan mag hebben, rekening houdende met de specificaties van het product. Wij garanderen jou natuurlijk ook dat onze goederen voldoen aan alle op het ogenblik van jouw bestelling bestaande wetten.
2. Bovendien hanteren wij wat betreft het leveren van goederen de wettelijke minimumgarantietermijn van twee jaar voor consumenten (d.w.z. niet voor professionelen) indien het goed niet conform is aan de geplaatste bestelling. Dit betekent dat bij intrinsieke ernstige gebreken of defecten aan een goed aangekocht door consumenten tot 2 jaar na de levering dit goed kosteloos kan worden hersteld, dan wel vervangen, onder volgende voorwaarden: Indien het defect of gebrek zich manifesteert binnen de 6 maanden na de levering wordt dit geacht reeds te hebben bestaan voor de levering, tenzij wij het tegendeel bewijzen. Na 6 maanden wordt geacht dat het defect of gebrek niet aanwezig was bij de levering en zal je zelf moeten bewijzen dat het gebrek reeds bij de levering aanwezig was.
Voor zover dit mogelijk en redelijk is, heb je als consument de keuze tussen herstelling of vervanging. Enkel ingeval de herstelling of de vervanging buitensporig of onmogelijk is of niet binnen een redelijke termijn kan worden uitgevoerd, heb je als consument het recht om een prijsverlaging of de ontbinding van de verkoopovereenkomst te eisen.
ARTIKEL 8. Duur
Deze overeenkomst geldt voor elk bezoek aan onze website en voor elke bestelling van goederen of diensten via onze website of via onze sociale mediaplatformen.
ARTIKEL 9. Overmacht
1. In geval van overmacht zijn wij niet gehouden onze verplichtingen na te komen. In dat geval kunnen wij ofwel onze verplichtingen opschorten voor de duur van de overmacht, ofwel de overeenkomst definitief ontbinden.
2. Overmacht is elke omstandigheid buiten onze wil en controle die de nakoming van onze verplichtingen geheel of gedeeltelijk verhindert. Hieronder begrijpen wij onder meer, en niet beperkt tot: stakingen, brand, bedrijfsstoringen, energiestoringen, storingen in een (telecommunicatie-) netwerk of verbinding of gebruikte communicatiesystemen en/of het op enig moment niet beschikbaar zijn van onze website, niet of niet-tijdige levering van toeleveranciers of andere ingeschakelde derden ...
ARTIKEL 10. Intellectuele eigendom
1. Onze website, logo’s, teksten, foto’s, namen, de verkochte goederen, en in het algemeen al onze communicatie zijn beschermd door intellectuele eigendomsrechten die hetzij bij ons, hetzij bij onze toeleveranciers of andere rechthebbenden liggen. Je dient deze intellectuele eigendomsrechten steeds te respecteren en mag bijvoorbeeld geen tekeningen, foto's, posters, namen, teksten, logo's, kleurencombinaties, etc… die je hebt besteld of die op onze website staan kopiëren of reproduceren.
2. Je erkent en stemt ermee in dat de goederen en diensten van Stadium Stories uitsluitend voor persoonlijk gebruik zijn bedoeld. Deze mogen niet gebruikt worden op een manier die de rechten van Stadium Stories of derden zou schenden. Zo is het uitdrukkelijk niet toegestaan om de goederen en diensten te reproduceren, te verspreiden, te wijzigen, openbaar te maken of commercieel te exploiteren. Je zal Stadium Stories vrijwaren tegen alle vorderingen of aansprakelijkheden die voortvloeien uit enige inbreuk op deze rechten.
3. Je mag foto’s van de aangekochte goederen op sociale media of op jouw website plaatsen op voorwaarde dat jeStadium Stories correct crediteert door de naam van Stadium Stories te vermelden en een link te voorzien naar de Website en/of het sociale media-account van Stadium Stories. Dit betekent niet dat je de goederen commercieel mag exploiteren.
ARTIKEL 11. Herroepingsrecht voor consumenten
1. Indien je als consument (d.w.z. in persoonlijke naam en niet voor professionele doeleinden) goederen bij ons koopt, heb je gedurende 14 dagen vanaf de levering het recht om te beslissen dat je de goederen niet wil houden. Je kan jouw bestelling dan zonder betaling van een boete en zonder opgave van reden terugsturen. De directe kosten voor de terugzending dien je echter zelf te betalen.
2. Binnen de 14 dagen nadat we jouw bestelling teruggekregen hebben of jij aangegeven hebt dat je wil afzien van de overeenkomst, betalen we jou de volledige aankoopprijs ervan terug met hetzelfde betaalmiddel waarmee je hebt betaald of via overschrijving. Indien je met professionele doeleinden goederen of diensten bij ons afneemt, dan geldt het herroepingsrecht niet.
3. Wij mogen wachten met terugbetaling tot wij de goederen in goede staat hebben teruggekregen.
4. Tijdens de eerste 14 dagen na de levering verwachten we dat je zorgvuldig omgaat met de bestelde goederen en de verpakking. Als je de goederen nog wilt kunnen terugsturen zoals hierboven omschreven, mag je ze enkel in die mate uitpakken of gebruiken als nodig is om te kunnen beoordelen of je het goed wenst te behouden. Teruggestuurde goederen mogen niet gebruikt zijn. Als je de goederen terugstuurt, moet dit gebeuren in de originele verpakking, met alle geleverde toebehoren, in de originele staat en rekening houdende met onze instructies hieronder.
5. Je kan jouw retourpakket terugsturen via de post of een koerier, op eigen kosten en op eigen risico tijdens het transport. Een andere mogelijke wijze waarop je het goed kan terugbezorgen is het naar ons hoofdkantoor brengen. Om jouw herroepingsrecht, zowel in het geval van levering van diensten als levering van goederen, snel en correct uit te oefenen, kan je het hieronder vermelde formulier invullen en opsturen naar Stadium Stories BV, Maaldreef 31, 9320 Nieuwerkerken. Wij zullen jou via e-mail een ontvangstbevestiging van uw herroeping sturen.
MODELFORMULIER VOOR HERROEPING
(dit formulier alleen invullen en terugzenden als je de overeenkomst wil herroepen)
- Aan Stadium Stories, Maaldreef 31, 9320 Nieuwerkerken, België:
- Ik/Wij (*) deel/delen (*) jou hierbij mede dat ik/wij (*) onze overeenkomst betreffende de verkoop van de volgende goederen/levering van de volgende dienst (*) herroep/herroepen (*)
- Besteld op (*)/Ontvangen op (*)
- Naam/Namen consument(en)
- Adres consument(en)
- Handtekening van consument(en) (alleen wanneer dit formulier op papier wordt ingediend)
- Datum
(*) Doorhalen wat niet van toepassing is.
ARTIKEL 12. Klachtenregeling en geschillen
1. We hopen natuurlijk steeds dat al onze klanten 100% tevreden zijn. Als je toch klachten zou hebben over onze diensten, kan je ons contacteren via: info@stadium-stories.com. We doen er alles aan om jouw klacht binnen de 7 dagen te behandelen.
2. Op alle overeenkomsten die we afsluiten met onze klanten, ongeacht hun woonplaats, is uitsluitend het Belgische recht van toepassing en bij geschillen zijn enkel de rechtbanken van Nieuwerkerken bevoegd. Indien om redenen van internationaal recht toch een ander recht van toepassing is, zal bij de interpretatie van deze algemene voorwaarden in de eerste plaats worden teruggegrepen naar Boek VI (“Marktpraktijken en Consumentenbescherming”) van het Belgische Wetboek Economisch Recht.
3. Bij buitengerechtelijke regeling van het geschil is de Consumentenombudsdienst van de FOD Economie bevoegd om elke aanvraag tot buitengerechtelijke regeling van consumentengeschillen te ontvangen. Deze zal op haar beurt de aanvraag ofwel zelf behandelen ofwel doorsturen naar een bevoegde entiteit. Je kan de consumentenombudsdienst bereiken via deze link: http://www.consumentenombudsdienst.be//nl. Bij geschillen met een grensoverschrijdend karakter kan je bovendien beroep doen op het Online Dispute Resolution platform van de Europese Unie via deze link: http://ec.europa.eu/odr.
ARTIKEL 13. Overige
1. Je aanvaardt dat elektronische communicatie en back-ups als bewijsvoering kunnen dienen. Het gaat bijvoorbeeld om e-mails en verzendrapporten.
2. Wij verwerken jouw persoonsgegevens bij gebruik van de website en het plaatsen en afhandelen van bestellingen. Wij verwijzen hiervoor naar onze privacyverklaring, terug te vinden via ons privacybeleid
3. Je bent zelf aansprakelijk voor het beheer van jouw login en wachtwoord. Deze zijn strikt verbonden aan jouw persoon. Je zal ons vrijwaren bij eventuele schade als gevolg van misbruik van het paswoord.
4. Je gebruikt de website en de webshop op eigen verantwoordelijkheid. Wij zijn niet aansprakelijk voor onbeschikbaarheid, falen, virussen, enz… van de website en de webshop.
5. Indien je een onderneming bent, ga je er uitdrukkelijk mee akkoord dat enkel deze algemene voorwaarden van toepassing zijn bij eventuele geschillen. Eventuele andere voorwaarden zoals aankoopvoorwaarden van de klant worden uitdrukkelijk uitgesloten (beide partijen erkennen namelijk dat deze algemene voorwaarden specifiek opgesteld werden voor de aankoop van de betreffende goederen en diensten en dus voorrang hebben op eventuele andere contractuele documenten of verklaringen van de klant).